Gezonde voeding

Meer energie door goede voeding

Goed eten. Gezonde voeding. Vullen of voeden. Wat betekent het en wat moet jij ermee? Voor jezelf weet je misschien: “Ik eet best gezond.” Je zegt het ook vol overtuiging. Voor jouw gevoel eet je heel goed. Maar hoe kan het dan dat je je toch niet helemaal fit voelt? Dat je minder energie hebt dan een paar jaar geleden. Hoe kan dat toch? Terwijl je zo bewust met voeding bezig bent.

  • Voel je je nog te vaak lusteloos?
  • Merk je er qua energie maar weinig van dat je anders bent gaan eten?
  • Ben je nog steeds te zwaar?

Je wilt resultaat

Je lichaam geeft aan dat het beter kan. Meer energie. Weten wat goed is. Een natuurlijk gewicht. Om je heen hoor je steeds vaker de grappig bedoelde opmerking:

“Ouderdom komt met gebreken”

Een vervelende uitdrukking die door velen als waar wordt aangenomen. Maar niet langer door jou want ja, je lichaam veroudert en nee, het is niet altijd maakbaar. Maar het goede nieuws is dat jij, zelfs als je al gezondheidsklachten hebt, veel kan doen om je met hulp van de juiste voeding beter te voelen. Dat is de kennis die jij nodig hebt.

Niet opgeven

Het maakt niets uit hoe oud je bent. Of hoe gezond je bent. Of wat je allemaal gedaan hebt om je energieker te voelen. Uiteindelijk heb je gewoon nog niet ontdekt wat voor jou wél werkt. En dat is het mooie aan jouw lichaam. Het is uniek en wat voor een ander goed is hoeft voor jou niet goed te zijn.

Wat moet ik dan eten?

Voeding kan je energie kosten of energie geven. Onder andere groente en fruit zijn producten die langdurig energie geven. Terwijl het voor andere producten als koolhydraten, eiwitten, suikers en vetten allemaal wat vager lijkt. Minder koolhydraten, minder eiwitten, meer eiwitten, geen vet, wel vet. De adviezen zijn eindeloos. En dan is het best lastig om het goede te kiezen.

Hoe kom ik erachter wat goed is

Geloof me, je bent niet de enige die hier moeite mee heeft. Het is een kwestie van uitproberen wat voor jou werkt. Het te testen. Te voelen wat er in je lichaam gebeurd. En dat kan nu nog heel lastig lijken maar na verloop van tijd herken jij de signalen van je lichaam.

Dat gaat sneller dan je denkt

Het gaat erom dat je je bewust wordt van wat er in jouw lichaam gebeurt. De voor jou goede voeding zal je:

  • meer energie geven
  • je huid laten stralen
  • je er jonger uit laten zien

Het is een kwestie van doen. En daar kan je vandaag al mee beginnen.

Doe de Gezondheidscheck,
ontdek wat jij nog kan verbeteren

Aanmelden nieuwsbrief
Bezig met versturen

Hoe eet je?

 

Wat eet je?

 

Wanneer eet je?

 

anders eten voor meer energie

Pin It on Pinterest

Share This