Deze sperziebonensalade heb ik van mijn schoonmoeder geleerd en ik maak het graag en vaak klaar.

Benodigdheden:

  • pond sperziebonen
  • 1 gele paprika
  • 2 tomaten of een bakje kerstomaatjes
  • 1 rode en/of witte ui
  • halve komkommer
  • 2 eieren

Dop de sperziebonen en kook ze in weinig water gaar. Kook de eieren in 5 minuten. Laat zowel de eieren als de sperziebonen afkoelen. Snijd de overige ingrediënten klein en meng ze met de afgekoelde sperziebonen.

 

Naam van de afbeelding
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • LinkedIn
  • Pinterest

Voor de dressing:

  • 1 grote knoflookteen
  • 2 el citroensap
  • ¼  tl zout
  • 4 el olijfolie
  • ½  tl gedroogde oregano
  • ¼  tl gedroogde tijm
  • 1 el mayonaise (zonder suiker)
  • vers gemalen zwarte peper

Meng alle ingrediënten door elkaar. Het makkelijkste is om hiervoor een kleine glazen pot met deksel te gebruiken. Meng de dressing nu door de salade en garneer met het ei.

Zelf de dressing maken is erg lekker, maar je kan natuurlijk ook voor een kant en klare dressing kiezen. Let dan wel op wat er in zit. Geen suiker en zo min mogelijk toevoegingen heeft de voorkeur. En ook met de salade kan je spelen. Neem dat wat je in huis hebt of wat je erg lekker vindt.

Maak de salade van tevoren klaar en neem hem mee. Je kan hem zelfs een dag eerder maken. Ga je ergens heen dat is dit een ideaal recept.

Pin It on Pinterest

Share This