Oh jee, Anna had zich nog zo voorgenomen om dertig dagen geen alcohol te drinken. Maar wanneer de ober naast haar staat en vraagt; Wilt u er nog wat bij drinken? heeft ze al ja gezegd voor ze er erg in heeft. Binnen enkele minuten staat er een glas wijn voor haar neus. Tot zover het sterk zijn en geen alcohol nemen.

Mijmerend zit ze met haar glas in de hand. Neemt een slok en bedenkt hoe lekker het eigenlijk is. Terwijl ze dit bedenkt schiet haar door het hoofd dat het toch vreemd is dat ze zo’n moeite heeft om alcohol te laten staan. Wat is daar moeilijk aan? Ze heeft met zichzelf afgesproken om te kijken wat het met haar doet om dertig dagen alcoholvrij te zijn. Om dan toch direct al de tweede dag wat te nemen. Hmm, dat voelt niet oké.

Is dit wat ze bedoelen met verborgen alcoholisme? Die term heeft ze vorige week voor het eerst gehoord. Ze heeft daar met Marja nog behoorlijk lacherig over gedaan. Alleen nu ze merkt hoe lastig het is, vraagt ze zich af of het soms ook voor haar geldt.

Naam van de afbeelding
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • LinkedIn
  • Pinterest

Alcohol is een grote verleider

Alcohol staat voor gezelligheid en het lijkt zo onschuldig. Gewoon samen op de bank met een glaasje voor de buis. Als jij op de vraag waarom je alcohol neemt ook steevast antwoord: ik vind het gewoon lekker, dan is dit al voldoende aanleiding om er over na te denken.

Ook jou lukt het om dertig dagen alcohol te laten staan

Hoe? Door een bewuste keuze te maken en je voor te bereiden.

5 stappen die jou gaan helpen

  • Stap 1 – Bedenk waarom je het wilt. Schrijf het op. Je kan dit wanneer nodig teruglezen.
  • Stap 2 – Heb je in deze periode een feestje? Bied je aan als BOB en ga experimenteren met andere non-alcoholische dranken.
  • Stap 3 – Maak de verleiding zo klein mogelijk. Zorg dat er geen alcohol in huis is.
  • Stap 4 – Doe het samen. Spreek met iemand in je omgeving af om elkaar te bellen of te appen op momenten dat je het moeilijk vindt om geen alcohol te nemen.
  • Stap 5 – Vertel zoveel mogelijk mensen wat je doet en waarom je het doet.

Blijft je het ondanks je voorbereiding moeilijk vinden om je aan de afspraken met jezelf te houden. Dat geeft niets. Daar ben je mens voor. Wees een beetje lief voor jezelf óók als je de fout in gaat.

Je wilt perse die dertig dagen volmaken

Vind je het belangrijk om toch in ieder geval die dertig dagen vol te houden neem dan contact met me op. Ik help je graag. Binnen een half uur weet je hoe ik jou kan ondersteunen om je doel te halen.

Pin It on Pinterest

Share This