Selecteer een pagina

Weet jij dat we onszelf kunnen genezen met voeding? Dat je sneller van een griep en verkoudheid af kan komen door de juiste voedingsmiddelen te kiezen. Hippocrates zei het al: “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding En dat was in 460 vóór Christus!

In onze maatschappij is de rol van voeding een ondergeschoven kindje. Het wordt niet meegenomen in het bereiken van een goede gezondheid. Om ziekte te genezen. Wie weet nog welk voedingsmiddel hij kan nemen om weer gezond te worden. Nee, we grijpen met elkaar massaal naar de farmaceutische producten.

https://gezondmetgerda.nl/herstellen-goede-voeding/
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • LinkedIn
  • Pinterest

Even een kuurtje

Hoe vaak ik het in mijn omgeving hoor: “Ik heb toch maar even een kuurtje gehaald” is onvoorstelbaar. Het beroerde is dat door het makkelijke gebruik van antibiotica er een resistentie wordt opgebouwd. Bacteriën worden ongevoelig voor antibiotica. En het is niet zo dat ik tegen antibiotica ben. Nee, integendeel ik ben blij dat het ooit is ontdekt.

Antibiotica redt levens en is in dat opzicht een fantastische uitvinding. Waar ik tegen ben is het gemak waarmee het wordt voorgeschreven. Het is namelijk wel zo dat als ik ooit iets ernstigs krijg dat het ook bij mij mogelijk niet meer werkt. Wat mensen niet weten of niet willen weten is dat je door jezelf rust te gunnen als je ziek bent en de juiste voeding te nemen net zo snel opknapt. Zonder dat er allerlei chemicaliën in je lichaam opgeruimd hoeven te worden.

Maar wat is dan juiste voeding?

Groente en fruit zijn een heel goed begin. Bij verkoudheid is ook kippenbouillon een probaat middel. Gevuld met gember, knoflook en peper zweet je lichaam de rotzooi er nog sneller uit.

Vitamine C en D3 zijn ook goede middelen om je weerstand te verhogen. Wanneer ik merk dat er een griepgolf is dan begin ik al bijtijds met het extra innemen van vitamine C. Zelf haal ik het in poedervorm zodat ik kan doseren. Maar je kunt ook citrusfruit of versgeperste vruchtensappen nemen. Zeker als je je heel beroerd voelt is dit ook direct een stukje voeding. Neem vruchtensappen wel met mate want naast goede stoffen is het ook heel suikerrijk. Suiker is ontstekingsbevorderend en zal je niet beter maken. Toch zijn de voordelen van versgeperst vruchtensap in dit geval groter dan de nadelen.

Soep

Soep is altijd een goede oppepper als je ziek bent. Op een makkelijke manier krijg je veel groente binnen. En je hoeft geen uren in de keuken te staan. Alles in één pan zachtjes opzetten en na een half uur heb je een voedzame en herstellende maaltijd.

Zorg er zoveel mogelijk voor dat je verse producten gebruikt. En ja, dat kan lastig zijn als je je hondsberoerd voelt. Maar neem kant en klare producten alleen bij uitzondering.

Jouw herstel

Het gevolg is dat je net zo snel, zo niet sneller hersteld dan wanneer je medicatie neemt. Het is een cadeau voor je lichaam om zonder medicatie weer op krachten te komen. Een griep of verkoudheid ondersteunen met natuurlijke middelen versterkt het lichaam. Je lichaam wordt sterker door het zelf ‘verslaan’ van schadelijke indringers. In tegenstelling tot wanneer je een kuurtje neemt. In dat geval wordt het lichaam wel verlost van schadelijke indringers, maar belast met allerlei stoffen die nog maanden later meetbaar in je lichaam aanwezig zijn.

Bovenstaande gaat vooral over griep en verkoudheid, maar wist je dat je ook allerlei kleine en grotere kwalen kunnen verbeteren door het kiezen van andere voeding. Heb jij last van bijvoorbeeld reumatische klachten of huidklachten neem contact op en laat het me weten. Ik kan je vertellen wat je kan doen om dat te verbeteren.

Pin It on Pinterest

Share This