Selecteer een pagina

Interessante uitspraak vind je niet? Zonder met een wijzende vinger te zeggen: “Zie je nou wel eigen schuld dat……” wil ik je uitleggen hoe het onbewuste werkt, bij jou en bij mij. Want hoe bedoel ik gezond verstand creëert gezond gewicht?
Het gaat erom dat we allemaal echt wel weten dat veel van de dingen die we vaak onbewust in onze mond stoppen slecht voor ons zijn. Toch gaan we hiermee door.

De levensmiddelenindustrie

Wat maakt dat we dit toch blijven doen? Voor een groot deel zijn hier de levensmiddelentechneuten schuldig aan. Maar er is ook nog zoiets als vrije wil. Ja, men manipuleert ons om dingen te eten die we beter zouden kunnen laten staan. Alleen niemand dwingt ons om het ook daadwerkelijk in de mond te stoppen.

https://gezondmetgerda.nl/gezond-verstand-creeert-gezond-gewicht/
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • LinkedIn
  • Pinterest

Hier komt dat stukje gezond verstand om de hoek kijken. Want gezond verstand betekent niet alleen kritisch naar alle bewerkte levensmiddelen kijken maar ook naar jezelf en je (eet)patronen.

Onbewuste processen

Je stopt iets in je mond waarvan je weet dat het je zeker geen gezond gewicht gaat opleveren. Wat maakt dat jij dit toch doet? Is het inderdaad het eten wat je zo aantrekt? Of is het meer een gewoonte, een onbewuste handeling?

Het kan zijn dat jouw onbewuste het niet eens is met dat wat jij bewust wilt. En dit komt vaker voor dan we ons realiseren. Het voordeel van onbewuste processen is dat we zelf nergens over na hoeven te denken. Op veel momenten superhandig. Hoe vermoeiend zou het zijn als we over iedere stap na zouden moeten denken? Jammer genoeg kunnen onbewuste processen ons ook blokkeren.

Want het onbewuste houdt niet van veranderingen. Misschien herken je het bij jezelf of bij iemand uit de omgeving dat je wel anders wilt maar toch telkens weer in dezelfde routine stapt.

Patronen doorbreken

Je onbewuste deel houdt vast aan dat wat het kent. Dit maakt dat het lastig is om patronen te doorbreken. Herken je dit bij jezelf dan zal je stappen moeten zetten om met deze onbewuste patronen aan de slag te gaan. Je hebt dan meer nodig om je voedingspatroon te veranderen. Je zult met je onbewuste aan de slag moeten gaan. Zodat jouw “gezonde verstand“ je zal gaan ondersteunen om een gezond gewicht te bereiken.

Wil jij ook op bewust en onbewust niveau aan een gezond gewicht werken? Neem contact op.

Pin It on Pinterest

Share This