Wie is Gerda Brussé?

Als geboren en getogen schipperskind wist ik al heel vroeg dat ik ook wilde varen. Dit heb ik heel lang met veel plezier gedaan. Na in 2006 ons bedrijf verkocht te hebben zijn mijn man en ik aan de wal komen wonen. Eén van de redenen om hiermee te stoppen is mijn gezondheid. De psoriasis waar ik al mijn hele leven mee te maken heb wordt weer actiever en er is een tweede auto-immuun ziekte (Sjögren syndroom) geconstateerd.

Voor mij voldoende reden om het roer om te gooien. Al mijn hele leven heb ik in meer of mindere mate last van psoriasis. Begin 1997 echter had dit zich over mijn hele lichaam verspreid. Toen werd ik al min of meer gedwongen om anders met voeding om te gaan. Het alternatief was namelijk een ziekenhuisopname van 5 dagen in de wetenschap dat dat maar tijdelijk zou helpen.
.

Het herstel

Door een andere manier van eten heb ik de psoriasis voor 99% onder controle. De laatste % was vooral een mentale factor. In de loop der jaren heb ik heel wat trainingen en cursussen gevolgd om meer rust in mijn lichaam te krijgen. Een aantal hiervan zijn Roy Martina, Vipassana meditatie, Matrixmethode, NLP.

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Met NLP leer je hoe je door middel van gesproken taal en lichaamstaal invloed krijgt op onbewuste processen. Zo kun je NLP gebruiken om je beter te voelen, beter te communiceren of om onbewuste processen te beïnvloeden.

NLP werkt voor mij zo goed dat ik vindt dat iedereen hiermee zou moeten kennismaken. Eind 2009 ben ik dan ook als de NLP kindercoach aan de slag gegaan. Heel dankbaar om te doen. Alleen weet ik nu, na er een aantal jaren afstand van te hebben genomen, dat dit niet voldoende bij mij past. Let wel, ik vind nog steeds dat alle kinderen NLP zouden moeten leren. Dit maakt het leven voor hen een stuk eenvoudiger en gemakkelijker. Alleen zijn er mensen die dit veel beter kunnen dan ik..
..

Voeding

Waar mijn passie wel ligt is in de voeding en hoe mensen hiermee omgaan. Hoe we belazerd worden door de levensmiddelen industrie en hoe we hier goed (lees: kritisch) mee om kunnen gaan. Om meer inzicht te krijgen heb ik al in 1998 een cursus voedingstherapeut gevolgd. Echter inmiddels is er wel het een en ander verandert. Via  internet komen heel veel tegenstellingen naar voren. En ondanks al mijn kennis en ervaring met goede voeding was ook ik de weg een beetje kwijt. Zoiets als de bomen en het bos.
.

Hormonen

Hierdoor ben ik op zoek gegaan naar een training die me meer helderheid en duidelijkheid geeft hoe met voeding om te gaan. Ik ben daarbij uitgekomen bij de Hormoonfactor. Deze training heb ik uitgekozen mede omdat alle therapeuten waar ik in de loop der tijd geweest ben het over hormonen hebben. Ons hele lichaam wordt gestuurd en in balans gehouden door hormonen. Dit is in grote mate bepalend hoe gezond we zijn. Door deze beter in balans te brengen weet ik dat ik mijn gezondheid positief beïnvloedt. Deze kennis in combinatie met NLP is een gouden combinatie om mensen die óf met hun gezondheid óf met hun gewicht uit balans zijn verder te helpen.

Pin It on Pinterest

Share This