Selecteer een pagina

Geloof jij dat de pot aan het eind van de regenboog bestaat? Of denk jij dat het een soort fata morgana is die zodra je dichterbij komt weer even ver weg blijkt te zijn. In de beauty-industrie wordt hij steeds weer aangeboden en mensen kopen graag dat nieuwe product in de hoop dat dit de oplossing is. Ook waar het gaat om afvallen beloven bedrijven gouden bergen en potten goud. Er bestaat een miljarden industrie als het gaat om makkelijk afvallen, een pilletje hier en een poedertje daar, doen het werk.

We worden gehersenspoeld zodanig dat we, tegen beter weten in, massaal zijn gaan geloven dat er wonderproducten bestaan. Zelf ben ik er ook regelmatig ingetuind. Ondanks dat ik beter weet en mezelf als een redelijk denkend mens zie. En ondanks dat ik nauwelijks te zwaar bent. Wat als dit nu wel werkt….

https://gezondmetgerda.nl/de-pot-met-goud-aan-het-eind-van-de-regenboog/
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • LinkedIn
  • Pinterest

Waarom geloven we hierin?

Het is zo makkelijk. Je gooit er een pilletje in en hoppa je krijgt wat je je wenst. Jammer genoeg lijkt dat in sommige gevallen ook tijdelijk zo. Want helaas is de pot met goud niet altijd alleen maar gebakken lucht. In eerste instantie lijkt het vaak te werken. Je valt af, jammer genoeg is dat wel vaak  vocht. Maar goed… stel je valt het gewicht af dat je graag kwijt wilde. Wat gebeurt er als je stopt met het ‘makkelijke’ afvallen. Je gaat vrijwel zeker terug naar je oude eetgewoonten. En je oude gewicht.

Wat minder makkelijk lijkt

Wil jij een gezond en slank lichaam hebben dan zal je daar moeite voor moeten doen. In die zin dat je je lichaam echte voeding gaat geven. Dat is namelijk wat het nodig heeft. Alles wat uit een potje komt is bewerkt. Daar is niets natuurlijks aan. Ja er worden vitamines en mineralen ingestopt.

In precies die goede verhouding die jouw lichaam nodig heeft. Ehhh hoe weet die fabrikant wat jouw lichaam nodig heeft? Is dat hetzelfde als de persoon naast jou, tegenover jou? Of is het zo dat het alleen maar gemiddelden zijn waarvan men weet dat het wel zo ongeveer klopt met de gemiddelde persoon. En wie is dan die gemiddelde persoon? Is het de vrouw van één meter vijftig groot of die vrouw van één meter tachtig. Het enige wat die twee met elkaar gemeen hebben is hun mens-zijn. Verder hebben ze ieder heel andere behoeften.
.

Wat heb jij nodig?

Het is een illusie te denken dat wij allemaal, alleen omdat we een  gemeenschappelijke factor van vrouw-zijn of man-zijn hebben ook dezelfde behoeften hebben. Ieder mens is uniek en zal zijn eigen bij hem/haar passende voedings- en beweegpatroon moeten vinden.

Zaak is om uit te zoeken wat jouw lichaam nodig heeft. Zoals ik al eerder zei, de een is de ander niet. En wat voor de een goed is zal voor de ander slecht kunnen zijn. Feit is wel dat iedereen natuurlijke voeding zoals het in de natuur voorkomt nodig heeft. Die producten die van nature alle benodigde vitamines en mineralen in zich hebben.

Want één ding kan ik je beloven, je zal de pot met goud niet bij de regenboog vinden. De pot met goud zit in jou zelf. En alleen jij kan hem vinden en openmaken. Zodat ook jij in de toekomst in een slank(er) en gezond(er) lichaam zult leven.

Wil jij meer weten wat je kan doen om jouw eigen unieke pot met goud te vinden? Neem dan contact op. Ik kan je verder helpen.

Pin It on Pinterest

Share This