Selecteer een pagina

Iedereen kan afvallen. Wat wil jij? Een tijdelijk resultaat of een leven lang slank zijn? Diëten is in veel gevallen geen probleem. Maar is iedereen die gewicht kwijtraakt ook voor altijd slank? Nee, helaas voor velen niet. Voor je wilt gaan afvallen, zal je voor een goede basis moeten zorgen. En die basis is accepteren wat er nu is, dan pas heeft het zin om echt aan de gang te gaan.

Waarom afvallen

Waarom wil je afvallen? Over het algemeen is het zo dat je ontevreden bent met de huidige situatie. Soms is het een gezondheidskwestie. Dan zijn er door het overgewicht serieuze gezondheidsproblemen of is er een risico op serieuze gezondheidsproblemen. Vaker is het zo dat je van jezelf vindt dat je niet meer het perfecte figuur hebt. Er is een afwijzing van wat er nu is. Je kijkt in de spiegel en bent ontevreden met wat je ziet. Je ziet alleen maar alles wat er in jouw ogen mis is. Wat er eigenlijk anders zou moeten.

https://gezondmetgerda.nl/afvallen-accepteren-zoals-nu-bent/
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • LinkedIn
  • Pinterest

En dan vooral wat er weg moet. Minder buik, minder vetrollen, minder dikke benen, enz. Zodra je een spiegel ziet is je eerste gedachte aan dat wat er mis is. Kijkend naar jezelf komen negatieve gedachtes op. Gedachtes als: “Kijk nou hoe dit eruit ziet.” en “Wat zal men wel niet van me denken.”

Op dieet

Om dit op te lossen kan je natuurlijk aan een dieet beginnen. Maar de vraag is of dat jouw probleem op de lange termijn oplost. Wanneer je zo naar jezelf kijkt is jouw figuur dan het echte probleem? Of is het jouw oordeel over jouw figuur. En dan is het onbelangrijk of je alleen in jouw beleving te zwaar bent of dat het ook medisch gezien overgewicht is. Ga jij aan een dieet beginnen zonder je negatieve gedachten over jezelf aan te pakken dan gaat er op de lange termijn niets veranderen.

Ruimte maken voor verandering

Door het accepteren van wat er nu is ontstaat er ruimte voor verandering. Acceptatie geeft je een open blik over wat er kan zijn. Alleen dan kom je tot echte verandering. Als jij gelooft dat het echt bij jou hoort, als jij durft te denken en te handelen met een nieuwe blik zal je jezelf gaan verrassen.

Ga maar eens voor de spiegel staan en probeer zonder oordeel naar jezelf te kijken. En ja, ik weet dat dat lastig kan zijn. Maar doe het gewoon. Je zal nog steeds zien dat er teveel vet zit, maar door vaker écht naar jezelf te kijken zet jij je eerste stap op weg naar acceptatie. En voor je het door hebt zie je ook dingen aan jezelf die je wél mooi vindt.

Er is wat er is

Er is wat er is. Er gaat ontzettend veel energie verloren aan het niet willen zien wat er is. Die energie kan je veel beter gebruiken. Accepteren dat jij nu bent zoals je bent maakt dat je de dingen kunt zien zoals ze zijn. Ook al is het op dit moment nog niet zoals je het graag zou willen. En onthoud er is geen instant recept voor snel afvallen. Hé, tenslotte ben je ook niet in één nacht te zwaar geworden.

Erkennen en herkennen

Door het herkennen van deze mentale blokkade zal jij in staat zijn om verandering in gang te zetten. Veranderingen die je leven zal veranderen omdat jij diep in jezelf gelooft dat verandering mogelijk is. Omdat jij ervoor kiest om op een positieve manier de verandering in gang te zetten en jij jezelf de tijd gaat gunnen om dat te veranderen wat je kan en wilt veranderen.

Wil jij ook langdurig resultaat, wil jij nu eindelijk echt verschil? Kijk dan bij het Nieuwjaarspakket. Ik kan jou helpen om de stap naar acceptatie en een slankere toekomst te zetten.

Pin It on Pinterest

Share This